Karina Korsdal har siden 2006 været en fast del af Arlas mejeri i Nørre Vium. Karrieren hos Arla har gennem tiden budt på mange forskellige stillinger, og med akademiuddannelsen i ledelse fra Erhvervsakademi Midtvest tilegnede Karina sig de kompetencer, der skulle til som produktionschef på mejeriet.

For ca. 14 år siden satte Karina første gang fødderne på mejeriet i Nørre Vium. Som en del af hendes uddannelse startede hun som praktikant på mejeriet, men fik hurtigt opgraderet praktikpladsen til en fastansættelse på laboratoriet og senere som teamleder for flere afdelinger. I dag har Karina stadig sin daglige gang på Nørre Vium mejeri, men nu som produktionschef for hele mejeriet – en stilling som, ifølge Karina selv, blev mulig med en akademiuddannelse i ledelse.

Mere end et kursus

I 2015 var der ikke mange ledelsesaspekter i jobbeskrivelsen for Karina, men et ønske om at blive klogere på området satte gang i tankerne om efteruddannelse. For Karina var det vigtig at få mere end blot et kursusbevis. Hun søgte en uddannelse som satte krav til hendes færdigheder, og efter en tidligere leder med rosende ord præsenterede hende for en akademiuddannelse i ledelse hos Erhvervsakademi MidtVest, var valget klart.

– Der var flere grunde til at jeg valgte en akademiuddannelse i ledelse fra Erhvervsakademi MidtVest. En af dem var, at denne uddannelse kunne betegnes som en ”rigtig” uddannelse og ikke bare et kursus. Det tiltalte mig meget, at det faktisk var en uddannelse, hvor man fik et stykke papir på det man havde lært, og at man skulle bevise ens færdigheder gennem de afsluttende eksaminer. Derudover snakkede min tidligere leder rigtig godt om uddannelsen, som hun også selv havde taget. Alt det jeg hørte, lød bare rigtig spændende, forklarer Karina.

---

 – Jeg synes, at det er fascinerende, at man kan tage en uddannelse, samtidig med at man arbejder. Synergien mellem arbejde og uddannelse er bare rigtig stor.

– Karina Korsdal, produktionschef på Arla

---

Kombination som giver mening

Akademiuddannelsen i ledelse tager ca. tre år og består af 5 forskellige kurser og et afgangsprojekt, som alle tages sideløbende med arbejdet. At kombinere et fuldtidsarbejde med undervisning kan være lidt af en mundfuld for de fleste, men ifølge Karina bidrager denne kombination til en bedre forståelse.

– Jeg synes, at det er fascinerende, at man kan tage en uddannelse, samtidig med at man arbejder. Synergien mellem arbejde og uddannelse er bare rigtig stor. Fortæller Karina.

Kombinationen af job og uddannelse gør det muligt for Karina at anvende teorien til at løse konkrete problemstillinger i hverdagen på mejeriet.

– Det giver bare meget mening og bliver mere jordnært, når arbejdet kombineres med undervisning. Jeg har kunnet tage nogle ting direkte fra skolen og gå hjem og implementere det i mit arbejde. Det er dejligt, at når man har brugt energi på at gå i skole, så er der nogle ting, der er blevet lettere på jobbet – netop fordi jeg har fået flere værktøjer. Der er flere problemstillinger, som jeg har kunnet håndtere hurtigere, fordi jeg har haft en model at gå ud fra.

Uddannelse med personligt og fagligt udbytte

Det er ikke kun teori og ledelsesteknikker som uddannelsen bidrager med. Kurserne på akademiuddannelse i ledelse samler kursister fra flere forskellige brancher. Det er ifølge Karina en stor fordel for uddannelsen.

– Det har været rigtig fint, at der er forskellige kursister, så ser man også tingene fra en anden vinkel, end man er vant til. Jeg ville have været rigtig ked af, hvis det f.eks. kun var fødevareindustri eller kun Arla-folk, der var på kurset. Jeg synes, det har givet rigtig meget, at deltagerne er fra forskellige brancher, for vi ser forskelligt på tingene og kan udfordre hinanden mere, fortæller Karina.

For Karina har uddannelsen givet et kæmpe udbytte. Udover den teoretiske viden ift. ledelse nævner Karina også, hvordan uddannelsen har udviklet hende personligt og gjort hende klogere på sine egne styrker. Uddannelsesforløbet har i høj grad været retningsgivende for Karinas karriere på mejeriet.

– Det har været et fantastisk forløb. Jeg er blevet så meget klogere. Så meget klogere på mig selv og andre folk og på, hvad ledelse egentlig er, og hvad det går ud på. Jeg har fået mange flere værktøjer, som jeg kan bruge. Jeg havde ikke siddet her, hvor jeg sidder i dag, hvis jeg ikke havde taget den her uddannelse – det er jeg helt overbevist om. Den har været en afgørende faktor, slutter Karina.