Er du faglært, ufaglært eller har en uddannelse på professionsbachelor niveau, og er du i øjeblikket i job?

I så fald har du nu mulighed for at få dækket deltagerbetalingen for akademiuddannelser med op til 10.000 kr. årligt via Omstillingsfonden.

Denne ordning er tilgængelig, så længe der er midler til rådighed, og tildeling sker efter først-til-mølle princippet, så det er vigtigt at handle hurtigt. En betydelig fordel ved Omstillingsfonden er, at du ikke behøver involvere din virksomhed i forhold til betalingen. Vær dog opmærksom på, at tildeling af tilskud tidligst kan ske 4 måneder før kursusstart.

Alle akademiuddannelser på Erhvervsakademi MidtVest er godkendt til at modtage midler fra Omstillingsfonden, og vi står klar til at hjælpe dig med at ansøge om disse midler.

Alt, hvad du skal gøre, er at markere Omstillingsfond-feltet ved betaling af faget og indsende en tro- og loveerklæring, så sørger vi for resten.

Omstillingsfonden  

Faglærte, ufaglærte og erhvervsaktive med en uddannelse op til og med professionsbachelor niveau har normalt mulighed for at få dækket deltagerbetalingen til akademifag med op til kr. 10.000 årligt. For at sikre din adgang til denne ordning, skal du opfylde i alt fem krav.

Der er dog en undtagelse for ansøgere med en kort videregående uddannelse og professionsbachelor, som ikke kan ansøge om tilskud til fag på akademiuddannelse i ledelse. 

1.  Er faglært eller ufaglært (hvilket vil sige, at de må have en erhvervsuddannelse, en gymnasial uddannelse eller tilsvarende som højeste fuldførte uddannelse) Har en videregående uddannelsesbaggrund til og med professionsbachelor niveau. 

2. Er i beskæftigelse som ”medarbejder”  på hel- eller deltid i Danmark ved kursusstart, dvs. (Selvstændige og studentermedhjælpere kan ikke modtage tilskud)

3. Er tilmeldt et modul på en akademiuddannelse udbudt efter reglerne fastsat i Bekendtgørelse om akademiuddannelser (det er alle på Erhvervsakademi MidtVest).

4. Vedkommende må endnu ikke have opbrugt det årlige maksimumsbeløb på 10.000 kr. i tilskud fra Omstillingsfonden.

5. Vedkommende skal indsende en tro- og love-erklæring, der bekræfter rigtigheden af oplysninger om uddannelsesbaggrund, beskæftigelsessituation og tidligere tilskud fra omstillingsfonden samme år. Bemærk underskriften skal være skrevet i hånden.

Spørgsmål?

Er du i tvivl om noget? Vil du gerne være sikker på, at du har gjort det helt rigtigt? 

Kontakt Sarah Winther Degn på tlf. 29 69 81 83 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Se Tro- og loveerklæring for tilskud fra Omstillingsfonden (faglærte og ufaglærte)

Se Tro- og loveerklæring for tilskud fra Omstillingsfonden (videregående uddannelser)