En bred viden om kommunikation, hjemmesider, sociale medier og salg blev resultatet af det kursus, som Charlotte Sæderup Nielsen tog på Erhvervsakademi MidtVest. Det bedste hun har gjort for sin nystartede virksomhed, siger hun

Hun kunne mærke det i maven, da hun skulle tilbage til sit job efter en lang og afslappet juleferie: Hun var ikke der, hvor hun skulle være - hun havde brug for at komme videre. Så kort efter sagde Charlotte Sæderup Nielsen sit job gennem 14 år op og besluttede at gå efter drømmen om at blive selvstændig havedesigner og etablerede virksomheden Gardenstory.

- Jeg havde drømt om det og talt om det i mange år, men det var alligevel et kæmpe spring for mig at realiserede det. Det krævede mod, siger Charlotte Sæderup Nielsen, der allerede ved siden af sit arbejde indimellem havde lavet små opgaver for folk, der havde fundet hendes Instagramprofil og kunne lide det, de så.

- Så man kan sige, at virksomheden på den måde blev kickstartet lidt, hvilket også var noget af det, der gav mig modet, siger hun med et smil.

---

- Kommunikation og sociale medier er ekstremt vigtigt at have styr på, når man driver virksomhed, så man bliver set og hørt - på den rigtige måde, som opbygger relationer. Kurset har haft stor indflydelse på den måde, jeg kommunikerer.

Charlotte Sæderup Nielsen, selvstændig, Gardenstory

---

Men som nystartet uden mulighed for at trække penge ud til løn, var Charlotte Sæderup Nielsen i en kort periode på dagpenge - og det gav hende mulighed for at tage seks ugers jobrettet uddannelse for ledige på Erhvervsakademi MidtVest.

- Jeg var nok lidt ambivalent i forhold til det, for det var jo studier på fuld tid ved siden af at jeg skulle løbe virksomheden i gang - og stadig var jobsøgende som dagpengemodtager. Men det har været noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv som selvstændig, siger hun.

Der er kommet flow i tingene

Kurset i SoMe Master indførte blandt andet Charlotte Sæderup Nielsen og hendes medkursister i kommunikation, websites, sociale medier og hvordan man konverterer kunderelationer til salg.

- Kommunikation og sociale medier er ekstremt vigtigt at have styr på, når man driver virksomhed, så man bliver set og hørt - på den rigtige måde, som opbygger relationer. Kurset har haft stor indflydelse på den måde, jeg kommunikerer, fortæller Charlotte Sæderup Nielsen, som oplevede, at der pludselig blev travlhed i Gardenstory, mens hun studerede og brugte sin nye viden i praksis.

- Der er kommet et godt flow i tingene, og det begynder at ligne noget, jeg på sigt kan komme til at leve af. Så det har været et sindssygt vigtigt kursus for mig - en gave som alle selvstændige burde give sig selv, siger hun og roser både kursets indhold og underviserne.

- De er utroligt kompetente og professionelle; flere af dem selvstændige selv, så jeg fik virkelig nogle vigtige ting med derfra. Og så har jeg mødt nogle helt fantastiske mennesker - også blandt mine medstuderende, så på en måde er jeg helt ærgerlig over, at kurset er slut, siger hun smilende - og tilføjer, at hun lige pt. har så travlt, at hun slet ikke har tid til at studere. Hun er i gang med at designe og indrette haver.

- Jeg går meget op i at skabe oaser og rum i haven; at få inddelt haven - eksempelvis med træer og buske som tag og vægge. Haven skal for mig afspejle dem, der skal bruge den - og deres hjem. Huset og haven skal stilmæssigt smelte sammen, og havens grundstruktur skal passe til beboernes behov. Bruger de haven aktivt? Har de kun lidt tid til at passe haven eller kan de lide at luge i bedene? Så jeg bruger meget tid på at tale med og lære kunderne at kende, inden jeg kommer med et bud på, hvordan deres have kan indrettes. Og så går jeg helt i detaljen med havedesign og indretning med krukker, lys og nips. Det, tror jeg på, giver det bedste resultat, siger hun. 

---

- Der er kommet et godt flow i tingene, og det begynder at ligne noget, jeg på sigt kan komme til at leve af. Så det har været et sindssygt vigtigt kursus for mig - en gave som alle selvstændige burde give sig selv.

Charlotte Sæderup Nielsen, selvstændig, Gardenstory

---

Fakta

Som ledig har du mulighed for at søge om at få betalt seks ugers kursus af dit jobcenter eller din a-kasse. Erhvervsakademi MidtVest udbyder blandt andet kurser inden for: Ledelse i praksis, projektledelse, coaching og konflikthåndtering, salgsspykologi og grundlæggende salg, digital markedsføring, økonomistyring i praksis, kvalitetsoptimering med Six Sigma, e-handel og kommunikation i praksis.