Susanne Sterner er fællestillidsrepræsentant for ca. 400 lægesekretærer i Hospitalsenhed Vest. På efteruddannelseskurset ’Ledelse i praksis’ hos Erhvervsakademi MidtVest har hun lært sig selv bedre at kende og opnået en dybere forståelse for de mekanismer, der driver mennesker på en arbejdsplads.

Med 12 år som tillidsmand og tre år som fællestillidsrepræsentant har lægesekretær Susanne Sterner ofte været i situationer, hvor hun som mægler mellem en leder og medarbejder skal få modsatrettede interesser til at gå op i en højere enhed.

– Det er vigtigt, at du kan fornemme, hvad det er for en type af mennesker, som du sidder med. Hvorfor reagerer de, som de gør ? Hvad kan de have med i rygsækken? Hos Erhvervsakademi  MidtVest er jeg blevet mere bevidst om de menneskelige mekanismer omkring mig, og jeg har lært nye sider at kende i mig selv, fortæller Susanne.

---

- Min erfaring har været, at efteruddannelse virkelig betaler sig. Det har både været spændende og lærerigt, og hvis jeg engang vil arbejde mere med ledelse, så har jeg fået en masse brugbare værktøjer med mig.

– Susanne Sterner, lægesekretær og fællestillidsrepræsentant, regionshospitalet i Holstebro

---

Susanne Sterner er lægesekretær på røntgenafdelingen på Regionshospitalet i Holstebro, når hun ikke passer tillidsposten som fællestillidsrepræsentant for kollegaerne i Hospitalsenhed Vest. 

Tiden fløj afsted

Akademiuddannelsen i ledelse ved Erhvervsakademi MidtVest klæder de studerende på til at varetage et lederjob. Man kan både vælge den treårige akademiuddannelse på deltid, eller vælge at tage et enkelt kursus.

– Det er efterhånden længe siden, at jeg sidst sad på skolebænken, så jeg tog i første omgang ét enkelt kursus. Det var en smule grænseoverskridende at komme ud af tryghedszonen, men da jeg først var sprunget ud i det fløj tiden afsted.

Susanne Sterner tog kurset ’Ledelse i praksis’, der tager udgangspunkt i de studerendes egne styrker og svagheder, og ruster dem til at forme deres personlig ledelsesstil.

– Jeg tager gerne et kursus eller to mere. Det kan også være, at jeg springer direkte over på den fulde akademiuddannelse. Det var veltilrettelagt undervisning fuld af nye teorier og praktiske opgaver. Derudover havde vi en rigtig god dynamik i klassen, der var fuld af gode refleksioner, diskussioner og humor, fortæller hun. 

Dybe tanker om lederskab

Undervisningen fandt sted én dag om ugen over to en halv måned, mens Susanne passede sit  arbejde som lægesekretær og fællestillidsrepræsentant. Dagen begyndte med introduktion i teorier, hvorefter de studerende tog ud i grupper for at drøfte og reflektere over det, som de havde lært. Gruppearbejdet blev afsluttet med opsamling i klassen.

– Vi var et hold, der kom ind på nogle dybe tanker om os selv og vores lederskab. Der var flere, der var ledere i private virksomheder, og det var fint også at få deres erfaringer med. Dermed fik jeg nye perspektiver, som jeg ikke selv have tænkt over, men som jeg sagtens kan bruge i mit arbejde.

Lærte konkrete teknikker

På kurset ’Ledelse i praksis’ hos Erhvervsakademi MidtVest har Susanne Sterner lært konkrete teknikker, som hun har anvendt i virket som fællestillidsrepræsentant for lægesekretærerne i Hospitalsenhed Vest.  

– For eksempel sidder jeg tit til en samtale, hvor jeg nu kan anvende en spørgeramme, der går igennem punkter som afklaring, nuancering, perspektivering og handling. Det er et rigtig godt redskab at gå ind med til en svær samtale, hvor man aldrig helt ved, hvad der sker, siger hun.

Fortryder ikke ét sekund

Selvom det måske var grænseoverskridende at tage skridtet, så fortryder hun ikke et sekund, at hun valgte at sætte sig på skolebænken igen.

– Jeg har faktisk allerede anbefalet kurset til andre. Min erfaring har været, at efteruddannelse virkelig betaler sig. Det har både været spændende og lærerigt, og hvis jeg engang vil arbejde mere med ledelse, så har jeg fået en masse brugbare værktøjer med mig.

> Læs mere om dine muligheder for efteruddannelse på Erhvervsakademi MidtVest