Arbejd med økologi og tænk bæredygtigt
I dag er der meget fokus på madspild, bæredygtighed og miljøet, og mange køkkener lægger om til økologisk mad- og måltidsproduktion.
På kurset i Økologi og bæredygtighed vil du blive klædt på til at tage del i dette arbejde, og du vil få styr på lovgivningen i forhold til det økologiske spisemærke.
Endvidere vil du blive klædt på til at arbejde med miljøstyringssystemer og at tackle nogle af de problemstillinger, der kan opstå undervejs i arbejdet med økologisk mad- og måltidsproduktion.
Indhold
- Økologi og det økologiske spisemærke.
- Omlægning til økologi.
- Det bæredygtige køkken mht. ressourcer og miljø.
- Miljøstyringssystemer.
Efter kurset kan du:
- Anvende centrale metoder og redskaber, der knytter sig til bæredygtighed og økologisk mad- og måltidsproduktion, herunder kost- og råvarevalg.
- Vurdere, opstille samt vælge løsningsmuligheder for en hensigtsmæssig mad- og måltidsproduktion under hensyntagen til køkkenets økologiske spisemærke og miljøstyringssystem, samt formidle disse løsningsmuligheder til medarbejdere, ledelse og andre interessenter.
_______________________________
Optagelseskrav
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du leve op til følgende krav:
- Du skal have en erhvervsuddannelse, grunduddannelse for voksne, gymnasial uddannelse eller en anden relevant uddannelse på mindst samme niveau
- Du skal have minimum 2 års relevant erhvervserfaring
Hvis du ikke opfylder kravene, kan du muligvis optages på baggrund af en realkompetencevurdering.